Konto na BN: to wstyd
Konto na IDR: SevenHeaven
Wysłany: 2014-11-11, 20:13 AKTUALIZACJA MODA IDR
AKTUALIZACJA MODA IDR
POBIERZ MOD IDR
Pobrane pliki należy rozpakować do folderu z grą (np. C:\Program Files\Diablo 2\ )
Wymagana wersja gry to Diablo 2 z dodatkiem Lord of Destruction.
Pliki można także wrzucić na stare wersje moda idr - nie trzeba nic przeinstalowywać.
Zaleca się wyłączenie jakichkolwiek zmian działających w trybie -direct -txt (np. zmiana koloru run, etc.).
ZMIANY
1. Poprawiono błędne rozmieszczenie kratek w skrytce na wszystkich trybach gry, oraz udoskonalono grafikę tła skrytki 10x10
2. Poprawiono literówkę "Sankturium Chaosu" oraz przetłumaczono opis umiejętności "odkupienie" w drzewku aur defensywnych paladyna (w wersji PL)
3. Dodano nowy "Uber Quest", a w nim:
- 16 nowych lokacji
- Nowe potwory na bazie istniejących
- Nowy Boss
- Nowe receptury Kostki Horadrimów
- Nowe przedmioty (klucze do questu)
4. Dodano filtr dropu
5. Rozbudowano menu pauzy pod kątem filtracji dropu oraz nowych opcji związanych z serwerem pvp
6. Dodano nowe dźwięki w trybie pvp
INFORMACJE DOTYCZĄCE UBER QUESTU
Uber Quest to ciąg nowych lokacji, do których dostajemy się poprzez czerwone portale. Portale te możemy otwierać tylko w Obozowisku Łotrzyc i tylko na poziomie trudności piekło, przy pomocy odpowiednich receptur Kostki Horadrimów. Uber Quest jest dostępny w wersji polskiej i angielskiej.
Zakurzony Klucz + Zakurzony Klucz = Losowa runa w przedziale El - Gul
SKĄD POZYSKAĆ POSZCZEGÓLNE KLUCZE?
Pozłacany Klucz wyrzuca potwór o nazwie Taranis. Napotkamy go w Świątyni Demonów. Klucz ten ma 100% szansy na wypadnięcie.
Na jednej grze możemy znaleźć maksymalnie jeden taki klucz.
Cynobrowy Klucz wyrzuca potwór o nazwie Tarvos. Napotkamy go również w Świątyni Demonów. Klucz ten ma 100% szansy na wypadnięcie.
Szafranowy Klucz może (ale nie musi) wypaść z nowych potworów, znajdujących się w następujących lokacjach:
Nieznane Mokradła
Rozległe Pieczary Poziom 1
Rozległe Pieczary Poziom 2
Rozległe Pieczary Poziom 3
Rozległe Pieczary Poziom 4
Rozległe Pieczary Poziom 5
Świątynia Demonów
Kobaltowy Klucz wyrzuca potwór o nazwie Zapomniany Wysłannik. Napotkamy go w Mieście Popiołów. Klucz ten ma 100% szansy na wypadnięcie.
Malachitowy Klucz może (ale nie musi) wypaść z nowych potworów, znajdujących się w następujących lokacjach:
Komnaty Symetrii
Spleśniałe Podziemia Poziom 1
Spleśniałe Podziemia Poziom 2
Spleśniałe Podziemia Poziom 3
Spleśniałe Podziemia Poziom 4
Spleśniałe Podziemia Poziom 5
Miasto Popiołów
Zakurzony Klucz może (ale nie musi) wypaść z nowych potworów, znajdujących się w następujących lokacjach:
Nieznane Mokradła
Rozległe Pieczary Poziom 1
Rozległe Pieczary Poziom 2
Rozległe Pieczary Poziom 3
Rozległe Pieczary Poziom 4
Rozległe Pieczary Poziom 5
Świątynia Demonów
Komnaty Symetrii
Spleśniałe Podziemia Poziom 1
Spleśniałe Podziemia Poziom 2
Spleśniałe Podziemia Poziom 3
Spleśniałe Podziemia Poziom 4
Spleśniałe Podziemia Poziom 5
Miasto Popiołów
Przestawienie którejś z poniższych opcji spowoduje to że po kliknięciu "Alt" nie wyświetlą się nazwy danych przedmiotów, ale będzie je dalej widać na ziemi (będzie je można podświetlić najeżdżając kursorem).
Proszę o nie przestawianie tych opcji jeśli nie masz 100% pewności co robisz. Polecamy zawsze po zmianie przetestować wszystko czy działa tak jak chcieliśmy.
USTAWIENIA FILTRU (IDR.ini):
Filtr wł/wył tutaj włączamy i wyłączamy filtr dropu
- Low - Przedmioty niskiej jakości, pęknięte, uszkodzone
- Normal - Przedmioty białe nie należące do Low
- Superior - Przedmioty które mają ed tzn. poprawiona obrona etc.
- Magic - Przedmioty magiczne, mają kolor niebieski
- Set - Przedmioty setowe, mają kolor zielony
- Rare - Przedmioty rzadkie, są koloru żółtego
- Unique - Przedmioty unikalne mają złoty kolor
- Crafted - Przedmioty zrobione przez gracza w kostce horadrimów mają kolor pomarańczowy
- Gold - czy ma pokazywać złoto (w pliku IDR.ini znajdując linijkę Ilosc_Golda= możemy podać tam ilość złota od jakiej ma nam pokazywać jeśli jest włączona opcja złoto. 0=pokaże nam każdą ilość złota)
Powyższe ustawienia znajdują się również w opcjach gry w trybie pvm
DODATKOWA FILTRACJA (crapy.txt):
W pliku crapy.txt możemy dopisać kody konkretnych przedmiotów, które nie będą wyświetlane po wciśnięciu "Alt". Zastanów się dwa razy jeśli nie znasz się na przedmiotach z Diablo 2.
Na końcu każdego trójznakowego kodu należy dodać spację. Kody oddzielamy enterami. Przykład wyłączający wszystkie mikstury życia i many:
Kod:
hp1
hp2
hp3
hp4
hp5
mp1
mp2
mp3
mp4
mp5
Kody wszystkich przedmiotów znajdziecie w tym temacie. Polecamy używanie opcji CTRL + F w przeglądarce.
(Podziękowania dla Modmakerów za stworzenie tak przydatnego tematu!)
NOWE DŹWIĘKI
Nowe dźwięki są dostępne tylko w trybie pvp.
-Prepare to fight - po wpisaniu przez 1 osobę/1 team "g"
-Play - sekundę po tym jak 2 osoba/2 team wpisze "g"
-Impressive - Jeśli zabijemy kogoś niewidzialnym pociskiem. Słyszy to tylko osoba której udało się zabić
-First Blood - po wpisaniu g przez 2 graczy/2 teamy i zabiciu pierwszej osoby
-Double Kill - po zabiciu 2 graczy w ciągu 5 sekund
-Triple Kill - po zabiciu 3 graczy w ciągu 5 sekund
-Monster Kill - po zabiciu 4 graczy w ciągu 5 sekund
PODZIĘKOWANIA
Specjalne podziękowania za nieocenioną pomoc przy tworzeniu modyfikacji należą się:
BishoYo jaster (Cossack)
Nizari
oraz Administracji i Zasłużonym IDR
Opinie można wyrażać w tym temacie.
Ostatnio zmieniony przez SevenHeaven 2014-11-12, 13:21, w całości zmieniany 2 razy
Konto na IDR: Mexicanstandoff
Wysłany: 2014-11-11, 22:48
Propsy za inicjatywę.
Szybki przelot.
1 lvl - tp przez lokację w poszukiwaniu zejścia do kolejnej
2 lvl - magic immu - jak wyżej
3 lvl - jak wyżej
4 lvl - tutaj zmodyfikowani Panowie Nocy nie mają immu ale res dalej konkretny, nie ma sensu bić
5 lvl - wyklęty radny bodajże (modyfikacja Council) spore obrażenia fizyczne, Hydrę rzuca tylko Taranis, magic res jak wyżej więc pojedynczo dało radę ubić.
Taranis magic immu - ubiłem smitem.
Tarvos - jak wyżej.
Szafranowego Klucza już mi się nie chciało szukać, portal zawalony nakoksowanymi pindlami.
Zapewne uber quest zrobiony pod to by trzeba było wbić całą ekipą. Oby tylko nie było tak że wpadnie char z infi i nie będzie miał problemu z przejście bo to będzie pupa nie balans.
Drop w sumie nie wiem, z "rady" - crapy, z dwóch minibossów - po kluczu, trochę golda, rare items.
Do komnat symetrii na razie nie wbijam.
SevenHeaven napisał/a:
Zaleca się wyłączenie jakichkolwiek zmian działających w trybie -direct -txt (np. zmiana koloru run, etc.).
Dokładnie, nie pogra się w oknie (więc lipton), miałem nawet problemy jak odpalałem ze skrótu na pulpicie bez żadnych commands (-w, -ns, -skiptobnet) - wywalało po wejściu do portalu.
_________________ "Jest mi cie tylko żal. To takie ostatnie uczucie poniżej pogardy nawet."
Dokładnie, nie pogra się w oknie (więc lipton), miałem nawet problemy jak odpalałem ze skrótu na pulpicie bez żadnych commands (-w, -ns, -skiptobnet) - wywalało po wejściu do portalu.
sprawdź czy skrót jest napewno do diablo z modem bo mi normalnie działa na oknie
Konto na BN: itemeczek2/itemeczek4/itemeczek5/itemeczek6
Klan: PvMM
Konto na IDR: itemeczek
Wysłany: 2014-11-11, 22:58
Cze, 1st
Bardzo przytłaczające zmiany :O
Fajne i duże lokacje, bardzo zróżnicowane. Komnaty symetrii tylko mi się nie podobały Ale wszystko kwestią gustu.
Jest bardzo dużo mobów :O Przy 8ppl to pewnie dobry (choć wymagający) sposób na expienie. Aż przypominają się ut expy na bn i fajna, panująca atmosfera.
Udany drop:
Reszta zmian też ok. Mod gr8 I r8 8/8
Oby więcej takich zmian, czego sobie i wszystkim życzę
/edit
gra działa normalnie w oknie i ze wszystkimi dziwnymi parametrami, tak jak działała.
Konto na IDR: Mexicanstandoff
Wysłany: 2014-11-11, 23:05
jaster napisał/a:
Cytat:
sprawdź czy skrót jest napewno do diablo z modem bo mi normalnie działa na oknie
Tak, reinstall dopiero pomógł. Pewnie burdel w plikach był.
Graty dropa i ukończenia questa.
_________________ "Jest mi cie tylko żal. To takie ostatnie uczucie poniżej pogardy nawet."
jako, ze nie mutowalem wczesniej kluczy gdyz chcialem je zbierac....
i tak
nazbieralem lacznie 15 sztuk ;]
az postanowilem, ze jednak je polacze....
i tak
1 proba.... GUL
i tak
potem jakies eld, shael bach UM
i tak
a po UM znow GUL
mozna ? moszna
_________________ Za młodu bądź piorunem, a na starość możesz zostać grzmotem.
Konto na BN: to wstyd
Konto na IDR: SevenHeaven
Wysłany: 2014-11-13, 21:02
Jakie są Wasze przemyślenia co do wypadających "Dusty Keys" (Zakurzonych Kluczy)?
Czy uważacie, że wypada ich za mało? Za dużo? A może jest w sam raz? Pamiętajcie, że zbytnie ułatwienie rozgrywki jest fajne tylko na krótką metę.
Jeżeli ktoś wykonywał już nowy Uber Quest i może się podzielić przemyśleniami na ten temat, to bardzo proszę
_________________ "No w życiu bym nie ograniczył pojmowania Twojej osoby do jednej szufladki : D"
-NightWolffik
1 lokacje rozlegle pieczary i swiatynie cala zrobilem
2 lokacja to tylko komnaty cale i miasto popiolow
lacznie zebranych : 11 zakurzonych kluczy
a klucze daly : fal, lum, IST, lum, ko,
wiec kluczy jak pisalem moim zdnaiem nie jest duzo ani nie jest malo a ja poraz kolejny mam farta w mutowaniu ich, gdyz wiem, ze ludziom sie trafiaja el, tal, thul, shael itp low runy.
_________________ Za młodu bądź piorunem, a na starość możesz zostać grzmotem.
Konto na BN: Brak - powód: boty, dupowanie, cheaty
Klan: MG
Konto na IDR: Bloodring
Wysłany: 2014-11-15, 18:52
Witam wszystkich. Nie byłem na bieżąco w kwestii moda. Moje pytanie brzmi, czy mod jest również aktywny w trybie Classic?
Domyślam się, że bez wgrania nowego MOD-a nie da się grać na IDR
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum