No i nastał ten dzień.. a tu cisza? tyle narzekania, a jak już wychodzi nowe, niemal z uwzględnionymi wszystkimi żalami fanów diablo to nikogo to nie jara?
Zapowiada się ciekawie, pomimo że wyczuwam zbyt dużo mechanik z Diablo III. Dobrze że chociaż starają się przywrócić klimat dwóch pierwszych części. Trzymam kciuki.
Znając Blizzarda to myślę, że od zapowiedzi do wyjścia miną pewnie ze 2 lata.
Poza tym ci co byli tu kiedyś aktywni już dorośli i mają teraz inne zainteresowania i obowiązki (praca, rodzina).
Ale chciałbym się mylić. Może to forum znów zatętni życiem
_________________ Liga MF#7: 96,40
Liga HRs#7: 79,40
I nie zadzieraj pan ze mną, bo to bracie na dobre nie wyjdzie. No!
Konto na BN: Vighelod
Konto na IDR: Vighelod
Wysłany: 2019-11-03, 23:10
Na ten moment nie wygląda to źle (wg mnie). Jest zdecydowanie bardziej mroczno ale i zarazem surowo, ale to pewnie jeszcze ulegnie zmianie. Jak w 2008 r. plułem na Diablo III zaraz po samej zapowiedzi (robię to nadal), tak tu jestem pozytywnie zaskoczony i mam nadzieję, że pójdzie to w dobrym kierunku. Jest lekka podjarka
Ja gdy zacząłem być tu aktywny byłem od dawna dorosły, nadal jestem poniekąd aktywny i nadal gram w gry, głównie w diablo.... A mam inne zainteresowania jak chociażby wędkarstwo, mam żone i pracuje. Nie jestem typem osobnika "ło panie ja chodze do pracy (straszne) i na nic nie mam czasu". Bez urazy.
Konto na IDR: Arakiel
Wysłany: 2019-11-04, 20:31
Dorosły człowiek jak mówi, że coś zaraz zrobi, to to zaraz zrobi. Aka Apo
Trajler świetny wizualnie i historia jak na diabełka chyba póki co najciekawsza. NIestety, mnie od D3 odpycha grafika, chaos i cukierkowość. To co teraz widzimy to D3 pozbawione najjaskarwszych kolorków.
Powiem tak. Duży plus za dojrzały klimat i brudny, realistyczny, niepastelowy styl graficzny. Jeśli chodzi o mechaniki rozwoju postaci i itemizację, to póki co jestem daleki od hurraoptymizmu. Po tym co można było zobaczyć na paru gameplay'ach z blizzconu, mam dziwne wrażenie, że to wszystko jest tylko trochę bardziej rozwinięte i złożone niż w D3. Oczywiście nie przekreślam tej gry na tak wczesnym etapie jej tworzenia, bo w siedzibie Blizzarda może dojść jeszcze do wielu dobrych (ale też złych?) decyzji, jednak podchodzę do niej z dużym dystansem i na pewno nie ulegam hajpowi jaki się wytworzył, spokojnie pykając sobie w D2...
Powiem tak - jak dowiedziałem się że Blizz zapowiedział Diablo 4 i zobaczyłem demko z Blizzconu, byłem wniebowzięty. Co prawda wyglądało trochę jak D3, ale było mroczniejsze i ufałem że Blizz wyciągnął wnioski i z czwórką pójdą w innym kierunku.
Jednak po zobaczeniu Warcraft 3 Reforged ręce mi kompletnie opadły. Straciłem nadzieję że Diablo 4 będzie świetną grą. Tak, wiem, Reforged robił inny team, a D4 inny, ale mimo wszystko coś bardzo niepokojącego dzieje się w Activision Blizzard i nie wiem czy Blizz nadal może zrobić dobrą grę.
Najpierw Diablo Immortal fail, potem Reforged fail, zobaczymy jak to będzie z D4... pewnie dowiemy się w 2021 bo raczej nie ma szans by gra wyszła w tym roku.
Czasy podniecenia nowymi grami już minęły. Najbardziej śmieszą mnie ludzie czekający na widowni aż twórca ogłosi nową grę lub nową konsole... i te brawa ha ha Jak małe dzieci. Później rozczarowanie, płacz i kolejny rok, kolejna podnieta, oklaski itd.
_________________ "Dlaczego poszedłem za nim? Nie wiem. Dlaczego wszystko dzieje się jak we śnie? Wiem tylko, że kiedy na mnie wskazał musiałem za nim podążyć. Od tamtej chwili podróżowaliśmy razem. Na Wschód. Zawsze na Wschód..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum