Witam,
radę dam;] na dziś dzień zmieniony został plik D2Client.dll, który odpowiada za przyciski Transmutuj i Zamknij w kostce. Reszta dll-ek będzie musiała ulec zmianie (bądź nie), zależy to od "bajerów" takich jak dodanie PlugY do moda czy przesunięcie przycisków w menu. Niektóre nowe tła, a także PlugY są niedostępne... Wersja instalacyjna ukaże się wraz z ukończeniem konwersji na 1.13d łącznie z PlugY.
Poniżej wersja "tymczasowa" modyfikacji z powiększonym inwentarzem i powiększoną kostką. Modyfikacja testowana na szybko, w razie jakichkolwiek błędów proszę o wysłanie PW, możliwe są błędy przy zdobywaniu kostki w 2 akcie, dlatego też w tej wersji BCM nie dodałem kostki na start.
INSTALACJA:
1. Zrób kopię pliku D2Client.dll.
2. Wypakuj folder data i plik D2Client.dll z archiwum RAR do folderu z zainstalowanym Diablo II używając hasła Krupas i daj zamień.
3. Stwórz skrót do gry i w elemencie docelowym dopisz -direct -txt
4. Odpal grę z tego skrótu.
Działa Mod... Niby powiększa ekwipunek ale nie mogę nic wstawić na te powiększone miejsce. Widać że jest powiększony ekwipunek i skrytka ale na te miejsca dodane przez moda nic nie da się dać.
Wracam po prawie półrocznej przerwie z zapytaniem, czy dałbyś radę naprawić to wyświetlanie przedmiotów w wersji moda. Bo mam takie coś:
http://i49.tinypic.com/xodris.jpg
Wersja 1.13d oczywiście, "zainstalowane" wg twojego "poradnika".
Oshee napisał/a:
Działa Mod... Niby powiększa ekwipunek ale nie mogę nic wstawić na te powiększone miejsce. Widać że jest powiększony ekwipunek i skrytka ale na te miejsca dodane przez moda nic nie da się dać.
Witam,
gra nie czyta pliku inventory.bin... Pewnie masz pliki .txt w data/global/excel. Usuń wszystkie pliki .TXT i .BIN, następnie wklej plik inventory.bin do folderu excel i odpal grę, powinno działać.
Pozdro.
_________________ Nie znam się na D2!!! Ja je tylko moduję!!!
Prosić możecie, ale nie błagajcie!!!
diablo.phx.pl/invisiblemod/
Opisy, tutoriale, pomoce do D2LoD (1.00-1.13)
riepocaliptica
Wysłany: 2015-05-22, 13:28
Witam (mam nadzieję że ktoś jeszcze to miejsce czasem sprawdza?)
Problem mam taki, że po instalacji ekran pokazuje zwiększony ekwipunek, ale dostępne miejsce jest takie jak wcześniej (czyli dokładnie to co 2 poprzednie problemy z 'przestawionymi' przedmiotami)
I tak jak napisałeś usunęłam wszystko z folderu data/global/excel (mimo że nie było tam ani pół pliku .txt, ale co ja tam wiem, może gdzieś się ukrył) wsadziałm nowe inventory.bin i...
i nic
Dalej ten sam problem.
Może istnieć jakiś powód poza plikami .txt powodujący taki efekt?
3. Stwórz skrót do gry i w elemencie docelowym dopisz -direct -txt
Dokładnie to dopisek -txt powoduje odczyt plików tekstowych i utworzenie plików .bin na nowo więc jego plik się podmienia. Ten punkt powinien wyglądać tak:
Cytat:
3. Stwórz skrót do gry i w elemencie docelowym dopisz -direct
Więc kto ma problem musi podmienić plik "Inventory.bin" jak podane wcześniej i poprawić skrót. To rozwiąże sprawę.
Dokładnie jak wyżej. Brak edycji postów (tak, pisałem kiedyś do admina echo), to samo z downloadem, chciałem by najnowszy mod był dostępny na stronie głównej, niestety, jest tylko na forum podlinkowany do postu. Mój błąd bo nie umieściłem w plikach moda osobnej instrukcji instalacji.
INSTALACJA:
1. Zrób kopię pliku D2Client.dll.
2. Wypakuj folder data i plik D2Client.dll z archiwum RAR do folderu z zainstalowanym Diablo II używając hasła: Krupas i daj zamień.
3. Stwórz skrót do gry i w elemencie docelowym dopisz -direct
4. Odpal grę z tego skrótu.
Wysłany: 2015-12-05, 17:36 Wieksza skrzynia dla D2 ale bez LoD
Jest jakiś MoD na wieksza skrzynie i najmenika by wymieniac mu ekwipunek dla wersji Clasik bo siedze po forach i z tego co sie naczytałem to jest na to Mod ale do wersji Lord of Destruction
Witam, sorry że odkopuje stary temat, ale może ma ktoś pojęcie, dlaczego jak próbuje odpalić ponownie moda BCM to pojawia się klepsydra (ładowanie), a następnie brak jakiejkolwiek reakcji? Jak odpalam alt+ctrl+delete, to w pasku zadań jest proces diablo 2, który jak zamykam manualnie i próbuje znowu odpalić, dalej nie chce się włączyć. HALP
Edit 15:42
Zainstalowałem pierdzieląc się z godzine czasu nad szukaniem starych patchy w necie, ale udało mi się od nowa to zrobić i póki co działa. Ale podejrzewam, że problem niedługo znowu się pojawi. A i jeszcze chciałbym dodać że odpalam na patchu 1.13C
Edit 2020-01-09 09;32
Problem znowu się pojawił po wyłączeniu komputera i włączeniu go z powrotem. Nie można odpalić ze skrótu gry w ogóle.
Edit 2020-01-09 09;34
Ło, dziwna sprawa, odpaliło za drugim razem. Także znowu problemu niet.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum