..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Program]Druga szansa dla martwych postaci zawodowych
Autor Wiadomość
Eps 
Szef PCM D2

Wysłany: 2016-03-21, 00:12   [Program]Druga szansa dla martwych postaci zawodowych

Nazwa programu: hcrsum.exe
Opis: Druga szansa dla martwych postaci zawodowych.
Program oblicza sumę kontrolną w celu poprawności uruchomienia postaci bez używania programów do edycji save.
Przeznaczenie programu kierowane jest dla trybu pojedynczego gracza lub prywatnych serwerów w celu dania drugiej szansy martwym postaciom zawodowym. Dzięki temu można kontynuować grę bez obawy, że utraci się cenne znaleziska jakie udało się zdobyć w czasie gry.
Sposób użycia:
1. Metoda przeciągnij/upuść save postaci.
2. Metoda stworzenia pliku *.bat.
Dla pojedynczego gracza w pliku umieść poniższy wpis:
hcrsum nazwapostaci.d2s
np. hcrsum KillerSoso.d2s
Dla postaci serwerowej w pliku umieść poniższy wpis:
hcrsum nazwapostaci
np. hcrsum KillerSoso
Zapisz plik *.bat i uruchom go.

Epilepsja Studio 2016 by Eps.

Link do pobrania: http://www.mediafire.com/...4ch9/hcrsum.zip

Obishedo 
D1, D2 LoD, D3 RoS

Konto na BN: Obishedo
Klan: DoT / EPI / ZROM
Konto na IDR: ------------
Wysłany: 2016-03-21, 04:04   

Fajnie, że ludzie mają takie zainteresowania jak tworzenie różnorakich programów i chwała im za to. Naprawdę! Ale tutaj w tym przypadku tego nie rozumiem - po co ten program? Zaraz poleci pewnie na mnie fala krytyki, ale z góry już wam napiszę - nie przejmuję się nią, bo racja jest raczej po mojej stronie. Otóż dlaczego uważam, iż stworzenie tego programu było, jest i będzie złym posunięciem? Już tłumaczę...

Nie istnieje coś takiego jak druga szansa na HC. No nie ma takiej opcji - przykro mi bardzo. Ten program temu zaprzecza... W "Diablo II" jeśli ginie nasza postać na HC to wszystko co miała na sobie, w plecaku oraz skrzynce bezpowrotnie przepada i od tego nie ma odstępstw. Nie interesuje mnie, że padłeś bo miałeś laga, młodsza siostra wyłączyła Ci dla żartu monitor, w pobliżu gdzie mieszkasz było trzęsienie ziemi, pożar, powódź, reszty grzechów nie pamiętam...
Na HC życie jest jedno, a już sam temat "Druga szansa dla martwych postaci zawodowych" brzmi... nie powiem jak, nie chcę dostać ostrzeżenia... Pytam się - co to jest druga szansa dla postaci zawodowych? No co? Czy jak jutro umrę na raka też mi dasz drugą szansę? Jeśli tak to fajnie, bardzo miło z twojej strony. Naprawdę się cieszę z tego powodu.

Rozumiem, że strata itemków boli ale jak pisałem giniesz z nimi bezpowrotnie. Na tym ten tryb polega. Tryb w którym postać może umierać bez konsekwencji to SC, nie wprowadzajmy zamętu na HC - trzymajmy się zasad. Zapomniałem - w dzisiejszych czasach nie ma zasad...

Dziękuję za uwagę - proszę o falę hejtu :)

Eps 
Szef PCM D2

Wysłany: 2016-03-21, 07:22   

Obishedo napisał/a:
po co ten program?

Po to, że jest taka możliwość, by na nowo móc grać martwym zawodowcem.
Obishedo napisał/a:
Nie istnieje coś takiego jak druga szansa na HC. No nie ma takiej opcji - przykro mi bardzo.

Istnieje, ten program to potwierdza. Podobna opcja istnieje w edytorach postaci.
Obishedo napisał/a:
W "Diablo II" jeśli ginie nasza postać na HC to wszystko co miała na sobie, w plecaku oraz skrzynce bezpowrotnie przepada i od tego nie ma odstępstw.

Nic nie przepada. Polecam Ci to sprawdzić (o ile może poświęcić odrobinę czasu.).
Obishedo napisał/a:
Rozumiem, że strata itemków boli ale jak pisałem giniesz z nimi bezpowrotnie. Na tym ten tryb polega.

Owszem na tym ten tryb polega, lecz standardy nie muszą nikogo ograniczać?
Poza tym temat jest założony w dziale Edycja Saves, gdyż edytuje on save o taką właśnie opcję jak usunięcie bajtu, który przez twórców Diablo II jest zdefiniowany jak martwa postać.

P.s.
Obishedo napisał/a:
Czy jak jutro umrę na raka też mi dasz drugą szansę?

Nie. Program jest przeznaczony dla save postaci z gry komputerowej.

Obishedo 
D1, D2 LoD, D3 RoS

Konto na BN: Obishedo
Klan: DoT / EPI / ZROM
Konto na IDR: ------------
Wysłany: 2016-03-21, 20:27   

^^ tak, tak ze stratą wszystkiego się zagalopowałem, bo jak ktoś jest z nami w grze i zaznaczył "ograbienie zwłok" może itemy zabrać, ale nie musi nam oddać prawda? A jak gramy solo i zginiemy to jak możemy je odzyskać?

Bybzi__Bybzi 
t๏ק кєк

Konto na IDR: Mexicanstandoff
Wysłany: 2016-03-21, 20:53   

Obishedo napisał/a:
A jak gramy solo i zginiemy to jak możemy je odzyskać?

Użyć programu hcrsum.exe. :)

Anubin 

Grafik 3D

Konto na BN: anubin#2524
Klan: Komturia Zachodniej Marchii
Konto na IDR: anubin
Wysłany: 2016-03-21, 20:54   

Hero Editor od dawna miał taką funkcję :)
Eps po prostu przyspieszył i ułatwił proces wskrzeszenia.

Porównanie do prawdziwego życia nie ma sensu, bo w prawdziwym życiu zarówno się nie wskrzesisz jak i...nie zrobisz kopii zapasowej. Przed biciem bossa, albo expieniem można zrobić backup postaci singlei ot co.

W kwestii grania samemu na BN/privie. Na BN faktycznie nie ma wskrzeszania, ale na privach zdarzały się precedensy.

To wszystko moim zdaniem zależy od osobistej uczciwości. Ktoś, kto tworzy postać na HC z zamiarem wskrzeszania jej, nie powinien w ogóle startować w tym trybie.

Chociaż niektórzy np będą chcieli wskrzesić postać bo im zginęła przez reset kompa/inne zdarzenie losowe.

Dam proste porównanie. Ten program służy do przywrócenia postaci, ale jego wykorzystanie zależy od osoby, która postanowi z niego skorzystać. Tak samo jak nóż, można nim sprzedać komuś kosę, albo...po prostu zrobić kanapkę ;)

Odpowiedz do tematu